Thursday, September 30, 2010

My very first lagu puisi (Cinta Yang Kudamba)

Tercari-cari cinta yang hakiki,
Selami jiwa ini, mendasari hati,
Aku kebingungan dalam kegelapan,
Bilaku kecewa, dilanda keresahan,

Ternanti-nanti cinta yang sejati,
Menanti nur Illahi, terang kehidupan,
Benarlah penantian, suatu penyeksaan,
Akhirnya kuterus dalam kegundahan,

Chorus#

Tanpa keimanan, pada Maha Mencipta,
Tanpa kesantunan, syukuri anugerahNya,
Tanpa kegerunan, mungkiri janji terpatri,
Manakan berputiknya cinta yang kudamba?

Tanpa ketakwaan, sujud merendah diri,
Tanpa kesungguhan , sucikan jiwa tersisa,
Tanpa ketabahan , dengan mehnah dan dugaan,
Takkan pernah bersemi cinta yang kudamba,

Memperhalusi diri, kurenung sedalamnya,
masih adakah lagi sekelumit kesalahan,
Menjadi penghalang pada cinta abadi,
Kian menutup hijab di depan mata hati,

Ulang Chorus#

Tersemat di kalbuku, moga jadi bekalan,
Carilah cinta agung milik Allah yang Esa,
Pintu taubat terbuka, mencari pendambanya,
Allah Maha Pengampun Maha Penyayang,
DiKaulah cinta yang kudamba,

Song and lyric: Bro.Bayu (inspired by Allah)

10 comments:

Afida Anuar said...

Boleh pulak akak buat lagu sendiri thru this lyric..tapi nyanyi dalam hati je la...hehe..

Bro Bayu said...

nape nyanyi dlam hati plak, kene nyanyi betul2 la..hehe, actually banyak lagu saya lately gunakan akustik gitar, so tak tau camner nak bubuh dalam blog ni lagunya..hehe, kalau tak boleh buh..boleh akak berkaraoke kan

Afida Anuar said...

klu nyanyi betul2 kang ada orang tak lena tido 7 hari 7 mlm lak nanti..ekekekek

Bro Bayu said...

ish, ok le tuh, maksudnya suara bak buluh perindu..hehe

Erin said...

wonderful lyric - touching and so humble.

Bro Bayu said...

Thanks miss...just give a try..

Anonymous said...

upload la skali music akustik gitar lagu niee....

zra said...

ni lagu budak kpm bandar penawar nyanyi kan time minggu bahasa

Bro Bayu said...

yup zra

Bro Bayu said...

yup zra